MENTORÁLÁS 2.

Mentorálás 2015. 05. 04-től 2015. 10. 14-ig

Mentoráltam általános iskolás, negyedik osztályos kislány, érzékeny és fegyelmezett növendék. Azért választottam őt növendékeim közül, mert tehetségesnek, ambiciózusnak ismertem meg, aki különböző hangversenyeken, versenyeken is megbízhatóan tud szerepelni. A versenyekről már eddig is szép eredményeket hozott, ezüst és arany oklevéllel is büszkélkedhet. Az oklevél és az elismerés fontos számára,  mert erőt ad, az elkövetkezendő munkánkhoz.

Sokat dolgozunk egy – egy darabon, mivel a kottaolvasás nem az erőssége, ezért nagyon fontos, hogy olyan műveket keressek számára, amibe első hallásra beleszeret. Ez a legfontosabb, mert az egész munkafolyamat könnyebb amiatt, hogy örömmel fog hozzá az új darabhoz, és hajtja a tudásvágy. Az órákon zajló munka kevésnek bizonyult, ezért volt szükség a külön órákra is. Ezt örömmel vette, mert tudja, hogy ez elengedhetetlen a siker szempontjából.

A technikai gyakorlatok közül fontosnak tartottam a skálázást, az ujjai megerősítése, valamint az egyenletes játék érdekében. Különböző módszerekkel gyakoroltattam vele a kottaolvasást, amiben jelentős előre lépést mutatott.

Szeret kamara zenélni, ezért sokat játszottam vele négykezes darabokat, amit rendkívül élvezett. A kamarazenélés alatt sokat fejlődött a másikra való figyelése, alkalmazkodó képessége is.

Rendkívül muzikális kislány, ezért a darabok zenei megformálása nem okozott nehézséget, azonnal ráérzett a művek hangulatára.

A mentorálás során minden foglalkozásra szívesen, lelkesen jött, még a nyári szünetben is.

Remélem, hogy ezek a külön foglakozások olyan pozitív hatást gyakoroltak rá, ami megerősítette abban, hogy sokáig és eredményesen fogja folytatni zeneiskolai tanulmányait.

SAMSUNG CAMERA PICTURES OLYMPUS DIGITAL CAMERA