CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS 2.

2015. október 15-én 17:30-kor a művészeti iskola hangversenyterme zsúfolásig megtelt.  „Kakaós csiga” hangversenyt hirdettünk, melyen kisebb növendékeink mutatták be, mit tanultak ez alatt a másfél hónap alatt.

A rendezvény elején az iskola vezetője köszöntötte a szülőket, majd beszélt az eső másfél hónap tapasztalatairól, az iskola életéről, a következő programokról.

Az este a legkisebbek bemutatkozásával kezdődött, akik a hangszertanulást szeptemberben kezdték el, majd a nagyobbak előadása következett. Összesen 34 műsorszám volt, amit a szülők nagy örömmel és élvezettel hallgattak, a gyerekek pedig izgulva ugyan, de lelkesen adtak elő.

A kicsit hosszúra sikerült koncertet fegyelmezetten hallgatták végig a növendékek. A közös rendezvények egyik célja is éppen az, hogy megtanulják az egymásra figyelést, valamint azt, hogy hogyan kell viselkedni egy hangverseny alatt.

Az utolsó műsorszámként elhangzó közös éneklés után a fellépők kakaós csigát kaptak, a felnőttek pedig frissen sült pogácsa mellett tudtak beszélgetni nemcsak a pedagógusokkal, hanem egymással is.  A kötetlen beszélgetések, a jó hangulat, a közös élmény segíthet abban, hogy igazi értékek mentén kovácsolódhasson össze egy közösség.

 

Győri Hédi: „Én most játszottam először hangversenyen, kicsit izgultam, de úgy érzem, jól sikerült. Jó volt, hogy meghallgattam a többieket is, egy kicsit hosszú volt a műsor, de azért nem untam. A legjobb azért a koncert utáni sütizés volt, meg a beszélgetés a barátnőimmel. „

 

Csermely Éva: „Mindkét gyermekem zongorázik, ma a kisebbik lányom játszott. Nagyon jól éreztük magunkat, igazi kikapcsolódás egy ilyen összejövetel. A gyerekek elbűvölőek, a hangulat jó, jut idő egy kis beszélgetésre, ismerkedésre. Sok ilyen este kellene az embernek, ahol a mindennapos rohanás után, a problémákat elfelejtve tud egy kicsit lazítani, töltekezni. „

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA