INFORMATIKAI SZAKKÖR 5.

2015. október 12-én 17 órakor megtartottuk ötödik informatikai szakkörünket a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola irodájában Szabadosné Kovács Krisztina vezetésével, melyen 11 tanulónk vett részt. Megbeszéltük, hogy az interneten csak biztonságos és megbízható oldalakon szabad keresni. Például a „wikipédia” oldalakra ellenőrzés nélkül lehet feltölteni különböző anyagokat, így ez a forrás nem mindig megbízható. A foglalkozáson olyan ellenőrzött és szakszerű információkat adó internetes oldalakkal ismerkedtek meg a gyerekek, amelyekről zeneszerzők életrajzait lehet letölteni. Először a zeneszerző.lap.hu oldalt néztük meg, ahol a gyerekek kérésére megkerestük Wolfgang Amadeus Mozart életrajzát, és elolvastunk néhány részletet, főleg a gyermekkoráról. Ezután a fidelio.hu oldallal ismerkedtünk meg, ahol a külföldi zeneszerzők listájából Johann Sebastian Bachot választottuk ki. Itt az életrajz végén lévő művek listáját néztük át, melyek csoportosítva vannak összegyűjtve a művek (egyházi és világi kantáták, passiók, oratóriumok, orgonaművek, billentyűs és egyéb hangszerre írott duók, triók, stb.). A következő oldal a classica.hu volt, ahol a „zeneszerzők” csoportra kattintva a megjelenő listából Erkel Ferencet választottuk ki és az ő életrajzát is megnéztük.

A záró foglalkozás végén átismételtük, amit az öt alkalom során tanultunk, vagyis hogy mi mindenre használhatjuk a számítógépet a zenei tanulmányok során.

Kovács Lilianna: „Érdekesek voltak ezek a foglalkozások, mindig tanultunk valami olyat, amit korábban még nem hallottam. Szívesen jönnék továbbra is.”

Horváth Péter: „Nekem nagyon tetszettek ezek a foglalkozások, sok új dolgot tanultam. Kár, hogy vége, jó lenne, ha szolfézs órán is tudnánk ilyenekkel foglalkozni. ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA