TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS RENDEZVÉNY – SZENTGYÖRGYI RÓMEÓ

Szakmai beszámoló

2015 09. 09. Szentgyörgyi Rómeó edzésprogramján vett részt 100 tanuló. Az esemény megrendezésére a helyi általános iskola új műfüves sportpályáján került sor. A résztvevők között egyaránt voltak alsó és felső tagozatos diákok.

Szentgyörgyi Rómeó kiváló pedagógiai érzékkel szólította meg a gyerekeket. Bevezetésképpen egy olyan gyakorlatsort kért, amellyel felmérte a résztvevők fizikai és mentális állapotát, majd a további programot ennek megfelelően alakította.

A nyári szünet után még kissé fegyelmezetlen, a rendszeres munkához még nem szokott gyerekekkel eleinte könnyebb gyakorlatokat végeztetett, melyet a program végére fokozatosan nehezített. Az élvezetes, jó zenékre összeállított edzést a résztvevők eleinte kicsit lustábban, nehézkesebben, de a végére nagy erőbedobással, lelkesen csinálták végig. A programot a fiuknak rendezett „fekvőtámasz” verseny zárta.

Szentgyörgyi Rómeó humorosan, nagy empátiával vezette végig a foglalkozást. Közben beszélt a sportolás, az egészséges életmód fontosságáról. Az edzésprogramot sok felnőtt, tanár nézte végig, és elismerésüket is kifejezték. Jó lenne, ha nem csak pályázati úton találkozhatnának a gyerekek híres, számukra példaképnek állítható sportolókkal.

 

Diákok hozzászólása:

Bedő Ákos – „Jól elfáradtam, főleg a fekvőtámasz versenyben. A többi nem volt nagyon nehéz, a zenék meg nagyon jók voltak. „

Czink Mátyás:  – „Ismerem Szentgyörgyi Rómeót a TV-ből. Jó fej, jó a humora és nagyon közvetlen is. Nekem nem volt nehéz, élveztem végig. A fekvőtámasz versenyből viszont kiesetem, a karizmomat ezek szerint erősítenem kell, pedig egyébként jó sportoló vagyok.    A zenék tetszettek, zenére mozogni sokkal jobb, mint  anélkül.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA