PÁLYAORIENTÁCIÓ 1.

2015. május 26-án 17 órakor a „Művészet az, amit az ember gondol” címmel interaktív színházi „előadást” láthattunk Ruzicska László és Pankotai Péter színművészek tolmácsolásában. A program helyszíne a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyterme volt.  A rendezvényen nem csak növendékeink, hanem szülők, tanárok is részt vettek.

A művészek a Légy jó mindhalálig című darab egy részletét adták elő, gyerekek közreműködésével. Megismerhettük, hogyan készül el egy színházi darab, hány ember munkája szükséges ahhoz, hogy egy előadás létrejöhessen, mi a technikai személyzet feladata, mindezt interaktív módon, a közönség bevonásával.

A gyönyörű operett valamint musical részletek, versek mellett elhangzottak lelket melengető, tanulságos, igazi emberi értéket közvetítő gondolatok is. Az előadás minden percét nagy figyelem, érdeklődés, jókedv kísérte. A hallgatóság vastapssal jutalmazta a művészeket.

Czink Mátyás: Nagyon izgalmas volt, hogy én játszottam Nyila Misi szerepét. Izgultam is egy kicsit, de olyan jó volt igazi színészekkel együtt szerepelni, hogy teljesen fel tudtam oldódni. Nagyon  élveztem és rájöttem, hogy van tehetségem a színészethez. Lehet, hogy az leszek?

Győri Csongor: Sokat voltam már színházban, de ez teljesen más volt, hogy ilyen közelről láthattam, mi folyik a kulisszák mögött. Jó, hogy eljöttek hozzánk, mert szerintem ilyesmivel csak a fővárosi gyerekek találkozhatnak.