KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNY: KÁVÉSZÜNET ZENEKAR

Május 20-án 17 órakor a Kávészünet zenekar adott koncertet  a Fonyódi Kulturális Központban. A rendezvényen szép számmal vettek részt tanulók, tanárok és szülők. Sokan voltak, akik már ismerték az együttest, a közönség nagy része azonban most hallhatta őket először. A megzenésített magyar versek feldolgozása – korosztálytól függetlenül – mindenkinek tetszett. A zenekar bevonta a gyerekeket is a műsorba, énekes növendékeink velük együtt adták elő a „Jónak lenni jó” című dalt, alsó tagozatos diákunk Móra Ferenc versét szavalta el, majd az együttes ezt el is énekelte. A hangulat fokozatosan emelkedett, melyről a zenekar frontembere gondoskodott, bevonva az előadásba a közönséget nemcsak mozgással, hanem irodalmi kérdésekkel is. A koncert végén állva tapsolt a hallgatóság, melyet két ráadás számmal jutalmazott a zenekar.

A rendezvény nem csak élvezetes, hanem tanulságos is volt, hiszen a gyerekek feleleveníthették irodalmi ismereteiket, hallhattak már tanult verseket és megismerhettek újakat is.

Török Alexandra: Kávészünet rajongó vagyok, otthon már az egész család fújja az együttes minden számát. Hogy személyesen is találkozhattam, énekelhettem egy színpadon velük, nagyon nagy élmény volt! Ráadásul ingyenes volt a koncert, ami nekünk fontos szempont, mert mondjuk, Budapestre nem tudnánk felutazni az előadásukra. Jöjjenek máskor is, akár nyári fesztiválok keretén belül a Balaton partra.

 

Szántó Zsófia: Kicsit izgultam, hogy szépen el tudjam mondani a verset, jó volt utána zenésen is meghallgatni. Én nem ismertem az együttest, de tetszett és az is, hogy fel kellett állni, mozogni, tapsolni. Klassz volt!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA