INFORMATIKAI SZAKKÖR 1.

Május 14-én 18 órakor megtartottuk első informatikai szakkörünket a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola irodájában Szabadosné Kovács Krisztina vezetésével, melyen 10 tanulónk vett részt. Kezdés képpen számba vettük, hogy mi mindenre használhatjuk a számítógépet a zenei tanulmányok során. Majd megismerkedhettek a növendékek egy kottaíró programmal, a Sibelius 3-mal. Először egy ismert művet hallgattak meg mp3 formátumban, majd ugyanezt úgy, hogy a kottát is láthatták. Feladat volt, hogy figyeljék azt a jelet, amely a lejátszás folyamatát mutatja. A foglakozás végén a tanulók a saját maguk által választott hangszerek kijelölésével hallgathatták meg ugyanazt a zeneművet.

A növendékeknek annyira tetszett ez a kottaíró program, hogy a program használatának tanulását a következő foglalkozáson folytatjuk.

Rákóczi Gréta Virág: Ez nagyon klassz. Nem is gondoltam, hogy a számítógépet ilyen dolgokra is lehet használni. Szeretnék többet is tudni róla.

Bognár Máté: Nagyon érdekes, hogy különböző hangszerek ugyanazt a dallamot játsszák, és mégis mennyire különbözően szólnak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA